Hopp til hovedinnhold

Båatsoe – Sørsamisk reindrift

Båatsoe – Sørsamisk reindrift er en utstilling med dokumentarfoto av Bente Haarstad. Hun ønsker å gi et innblikk i en naturbasert og kulturbærende næring som en del ikke vet så mye om, ettersom den foregår langt til fjells hele året, over enorme områder og med et relativt lite antall reindriftsutøvere.  Reindrift er en egen livsform som involverer hele familien, og en kultur med eldgamle tradisjoner som blir ivaretatt, holdt levende og også modernisert.

Fotograf Bente Haarstad har fulgt den sørsamiske reindriften gjennom 15 år og dokumentert sine inntrykk med kameraet. Hoveddelen av bildene er fra reindriften i Trøndelag, og viser noe av aktiviteten som foregår i de ulike årstider. Det er første gang materialet blir brukt til en større utstilling, men noen av bildene er brukt i ulike reportasjer og nyhetssaker om den sørsamiske reindriften.

Bente Haarstad er frilans fotograf og journalist i det daglige med mer enn 20 års erfaring. Hun holder nå til i Selbu, som ligger midt mellom sommerbeitene til Saanti Sijte og Gåebrien Sijte. Hun har har tidligere bodd i Snåsa noen år, kjerneområde for blant annet Låarte Sijte og Skæhkeren Sijte, og tidligere også i Trondheim (Tråante).

Utstillingsperiode: 9. september - 31. desember 2017

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1