Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka

Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka har to avdelinger – ved Doktortjønna på Røros og i Elgå, som er den sørlige inngangen
til nasjonalparken i Engerdal kommune.

Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka avd. Røros

Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka avd. Røros ligger ved Doktortjønna, bare en 5 minutters spasertur fra Røros sentrum. I Stenhuset ved Doktortjønna finnes utstillinger og informasjon om nasjonalparken og turmulighetene i Femundsmarka. På Doktortjønna finner du også en friluftspark som tilbyr en rekke aktiviteter knyttet til natur og friluftsliv for barn og familier.

Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka avd. Elgå

Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka avd. Elgå ligger ved den sørlige inngangsporten til Femundsmarka Nasjonalpark, i Engerdal kommune. Her finner du utstillinger og informasjon om nasjonalparken og turmulighetene i Femundsmarka. Senteret i Elgå har også informasjon om Gutulia nasjonalpark og sykkelutleie.

Grenselandet

Femundsmarka og tilgrensende verneområder Midt i Skandinavia, i grensetraktene mellom Sverige og Norge, er det et stort og spennende naturområde. Mer enn 2 000 kvadratkilometer med vernet natur. Her er det sjeldne dyr og planter, urgamle trær og særpreget blokkterreng. Fjellvidder, gammelskog og krystallklare vann gir opplevelser for enhver smak. Vi kaller det for Grenselandet!

Åpningstider øvrige besøkssteder