<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2835182200062456&ev=PageView&noscript=1" />

Dans med oss!

Dans med oss! Gammeldans, springar, tango og swing. Nyinnvandra dansetradisjoner, streetdans og dansehitter. Ulike former for dans og musikk til ulike anledninger. Se og ta del i utstillingen fra 8. oktober.

 • Dette er et gruppebilde der mann og kvinne ikledd Rørosdraktdanser pols. Felespiller sitter ved siden av. (Foto/Photo)
  1/1
  Gruppebilde: Mann og kvinne danser pols. Felespiller sitter ved siden av. Iver Olsen / Rørosmuseet

Vi danser for å hygge oss, vise oss frem og for å flørte. Vi danser fordi det er en del av livet. Danselokalet er et fristed med egne sosiale koder og regler. Bli med inn i utstillinga og opplev noe av dansens historie i Norge og dansen i Norge i dag.

Om utstillinga

Rørosmuseet viser vandreutstillinga Museene danser Norge - Dans med oss! som er basert på utstillingene i Museene danser Trondheim. Innholdet i vandreutstillinga er satt sammen av de mest mobile og nasjonalt interessante installasjonene fra utstillingene Dans i Norge, Ringve Musikkmuseum (2016), utstillinga Livets dans, Sverresborg Folkemuseum (2017) og utstillinga Dains me mæ, Rockheim-det nasjonale museet for populærmusikk (2017-2018). Vandreutstillinga produserer i tillegg et lokalt innhold i samarbeid med hvert enkelt vertsmuseum. Dette inkluderer områdets dansetradisjoner og lokale dansemiljø.

Utstillingen består av ulike installasjoner og foto, og levendegjøres med å invitere til deltakelse på dansegolvet vårt! Utstillinga er et danselokale med aktiviteter, og skal romme dagens danseopplevelser, og dagens bruk av samlingssteder som vertskap for et mangfold av dansetradisjoner i Norge i dag. Utstillingen vil synliggjøre og opplyse om dansetradisjoner, og oppfordre og stimulere publikum til å prate om den historiske og sosiale konteksten rundt dansene og ulike tidsperioder.

 • (Foto/Photo)
  1/1

Salsakurs - 21. - 23. oktober

I utstillingsperioden vil vi gjennomføre flere dansekurs i selve utstillingsområdet.

Når: 

  • 21. oktober - kl. 18.00 - 20.30
  • 22. oktober - kl. 13.00 - 16. 00
  • 23. oktober - kl. 10.00 - 11.30

Hvor:
Smelthytta

Pris:​
kr. 700,- pr pers, og kr. 1.100,- for par.

Om Museene danser

Museene danser Norge eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, et av Nord-Europas største arkiv. Senteret har som hovedformål å fremme, verne og videreføre norsk folkedans og folkemusikk. Takk til ansvarlig for det tekniske og oppsettingen av vandreutstillingen, Øystein Kjørstad Fjeldbo, som også var teknisk ansvarlig for alle tre utstillingene i Trondheim. Takk til samarbeidspartner Museene i Sør-Trøndelag for rådgivning og engasjement. Takk til de 9 vertsmuseene for samarbeidet og for ønsket om å motta vandreutstillinga. Vandreutstillinga er støttet av Sparebankstiftelsen DNB