Hopp til hovedinnhold

Dans med oss!

Dans med oss! Gammeldans, springar, tango og swing. Nyinnvandra dansetradisjoner, streetdans og dansehitter. Ulike former for dans og musikk til ulike anledninger. Se og ta del i utstillingen fra 8. oktober.

  • Dette er et gruppebilde der mann og kvinne ikledd Rørosdraktdanser pols. Felespiller sitter ved siden av.
    1/1
    Gruppebilde: Mann og kvinne danser pols. Felespiller sitter ved siden av. Iver Olsen / Rørosmuseet

Vi danser for å hygge oss, vise oss frem og for å flørte. Vi danser fordi det er en del av livet. Danselokalet er et fristed med egne sosiale koder og regler. Bli med inn i utstillinga og opplev noe av dansens historie i Norge og dansen i Norge i dag.

Om utstillinga

Rørosmuseet viser vandreutstillinga Museene danser Norge - Dans med oss! som er basert på utstillingene i Museene danser Trondheim. Innholdet i vandreutstillinga er satt sammen av de mest mobile og nasjonalt interessante installasjonene fra utstillingene Dans i Norge, Ringve Musikkmuseum (2016), utstillinga Livets dans, Sverresborg Folkemuseum (2017) og utstillinga Dains me mæ, Rockheim-det nasjonale museet for populærmusikk (2017-2018). Vandreutstillinga produserer i tillegg et lokalt innhold i samarbeid med hvert enkelt vertsmuseum. Dette inkluderer områdets dansetradisjoner og lokale dansemiljø.

Utstillingen består av ulike installasjoner og foto, og levendegjøres med å invitere til deltakelse på dansegolvet vårt! Utstillinga er et danselokale med aktiviteter, og skal romme dagens danseopplevelser, og dagens bruk av samlingssteder som vertskap for et mangfold av dansetradisjoner i Norge i dag. Utstillingen vil synliggjøre og opplyse om dansetradisjoner, og oppfordre og stimulere publikum til å prate om den historiske og sosiale konteksten rundt dansene og ulike tidsperioder.

  • 1/1

Om Museene danser

Museene danser Norge eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, et av Nord-Europas største arkiv. Senteret har som hovedformål å fremme, verne og videreføre norsk folkedans og folkemusikk. Takk til ansvarlig for det tekniske og oppsettingen av vandreutstillingen, Øystein Kjørstad Fjeldbo, som også var teknisk ansvarlig for alle tre utstillingene i Trondheim. Takk til samarbeidspartner Museene i Sør-Trøndelag for rådgivning og engasjement. Takk til de 9 vertsmuseene for samarbeidet og for ønsket om å motta vandreutstillinga. Vandreutstillinga er støttet av Sparebankstiftelsen DNB  

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1