Håkon Gullvåg – Hellig jord

Lørdag 30. november åpner utstillingen Hellig jord i Rørosmuseet Smelthytta. Håkon Gullvåg malte disse bildene i sjokk og raseri under og etter den israelske invasjonen av Gaza i 2009, og utstillingen ble vist i Trondheim samme år. Senere er den vist i bla Beirut, Amman og Damaskus.

  • Invasjon
    1/1
    Håkon Gullvåg

I 2019 fyller billedkunstner Håkon Gullvåg 60 år, og utstillingen vises som en del av jubileumsmarkeringen. Det er i år ti år siden bildene sist ble vist i Norge, og vi er stolte over at det skjer i Rørosmuseet Smelthytta. Det vil bli flere arrangement knyttet til utstillingen, og Håkon Gullvåg vil selv delta ved noen av dem. Aktuelle temaer for arrangementene er krig, kunst og kulturminner i fare. Arrangementene blir annonsert i lokalpressen og presentert på vår hjemmeside.

Utstillingen kan oppleves til 15. april 2020. Deretter vil et utvalg av Gullvågs verker vises i andre rom i Smelthytta gjennom sommeren 2020, til og med 1. september. Utstillingen er et samarbeid mellom Rørosmuseet, Røros Kunstlag og Elden.

I tillegg til Hellig jord-utstillingen i 2019 og 2020, åpner Håkon Gullvåg en kirkekunstutstilling i Røros kirke sommeren 2020, i samarbeid med Røros kirke og Elden. 

  • 1/1