Hopp til hovedinnhold
  • 1/1
    Interruptions, en utstilling av kunstnerduoen Cooper & Gorfer Cooper & Gorfer

Utstillingen skildrer og reflekterer på et kunstnerisk vis kvinnenes livsfortellinger av brutte tidslinjer, identitet og arv, gjennom fargerike og kraftfulle virkemidler.

Historien om hvordan den samiske befolkningen har blitt behandlet er preget av undertrykking, rasisme, kolonisering av landområder og forsøk på å utslette både samiske språk og tradisjoner. Disse kulturelle og politiske overgrepene blir i utstillingen vevd sammen med kvinnenes egne personlige fortellinger og indre konflikter. I Cooper & Gorfers maleriske og symbolske portretter blir også historien om samenes kollektive og personlige motstand og kamp fremtredende. Resultatet er gåtefulle, fragmenterte portretter farget av smerte, drømmer, frykt og håp.

  • 1/1
    Inga Elisa in a reconstructed dress fra utstillinga Interruptions Cooper & Gorfer

INTERRUPTIONS er et uttrykk for retten til å definere seg selv uten å bli redusert til en minoritetskultur, og retten til å leve sitt liv til det fulle, uten forstyrrelser eller krenkelser.        

Cooper & Gorfer består av kunstnerne Sarah Cooper og Nina Gorfer, som startet sitt samarbeid i 2006. Duoen har i sine verker tydelige referanser til kunsthistorie, myter og kulturarv og deres arbeider har blitt vist på en rekke separatutstillinger verden rundt.   

  • 1/1
    Eugenia with woven belt fra utstillinga Interruptions Cooper & Gorfer
Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1