Hopp til hovedinnhold

Folkemusikkonsert: Jørgen Nyrønning

Rørosmuseet Smelthytta onsdag 19. februar kl. 15.30

Jørgen Nyrønning er en bonde og spellmann som kommer fra Ålen i Holtålen kommune i Trøndelag, oppvokst i en levende feletradisjon. Han er uteksaminert ved Ole Bull akademiet på Voss og har i tillegg tatt utdanning ved Høgskolen i Telemark. 

Jørgen var tidlig ute som kappleikspellemann og har oppnådd mange gode plasseringer og spilte seg opp i A – klassen under Landskappleiken i Seljord i 2011. Gjennom årene har Jørgen fått flere utmerkelser for sitt felespill. Han har blant annet mottatt Drømmestipendet, Holtålen kommunes kulturstipend, arbeidsstipend fra Bygdapreg i Ålen, stipend fra sparebank 1 Midt- Norge, arbeidsstipend fra Ålbygglaget i Oslo og Fureprisen. Jørgen ga ut sin første soloplate i 2013 og har bidratt i en rekke andre musikkproduksjoner. De siste årene har Jørgen turnert store deler av verden sammen med bandet «Wardruna» som står for mye av musikken i HBO´s «Vikings»

Rørosmusikken er svært rytmisk. Melankolien er kanskje ikke det som treffer øret først, men bak tonene ligger en klangbunn som vitner om stor kjærlighet til musikken. Spillet til Jørgen kan kanskje beskrives som impulsivt og direkte, og det legges stor vekt på godt dansespill og driv i musikken. Under konserten vil Jørgen ha fokus på folkemusikken og tradisjonene fra  Ålen, Haltdalen og Hessdalen.

Konserten presenteres i samarbeid med Folkemusikkarkivet for Røros-området.

  • 1/1
    Jørgen Nyrønning Jørgen Nyrønning

Billetter

Besøkende betaler ordinær inngangsbillett til Smelthytta:

Voksne: 120,- Student/Honnør: 100,- Barn under 16 år: Gratis

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1