Folkemusikkonsert: Odde/Kuraas

Steinar Odde og Mads Kuraas byr på både egenkomponert og tradisjonelle låter på fredagens folkemusikkonsert.

Smelthytta fredag 22.02.19 kl. 15.30

Steinar og Mads møttes første gang under studier på Rauland. Det utviklet seg raskt til et godt vennskap og et tett musikalsk samspill mellom de to. Sammen har de opptrådt på ulike steder i landet, både som duo og med gruppen Utleg. På konserten vil de framføre noe av det varierte folkemusikkrepeprtoaret de har sammen. Dette er både egenkomponerte låter og trad.låter fra forskjellige steder i Norden. Mye av dette repertoaret er musikk de tilegnet seg og laget under studietiden på Rauland, hvor det meste av tiden gikk til å spille i lag.

Arrangementet er et samarbeid mellom Rørosmuseet og Folkemusikkarkivet for Røros-området


Mads Kuraas er fra Røros. Han er felespiller, og har holdt på med fela siden han var sju år. Mads har studert folkemusikk både på Rauland og Ole Bull akademiet. I 2016 skrev han sin mastergrad i folkemusikk, hvor han hadde fokus på spellemenn i Brekkentradisjonen. Som musikker er han veldig aktiv med konserter over hele landet. Han er A-klassing fra landskappleik, og fungerer til daglig som musikalsk leder i Glåmos spellmannslag. Denne vinteren kom han også ut med CDen «Ljø».

Steinar Odde (f. 1994) frå Garmo voks opp i ein sterk folkemusikkfamilie, og byrja å traktere trekkspel allereie ved 9-års alderen. Han er mest kjend som multimusikaren, som kan spela så å seie det han får i henda. Dette har gitt han inspirasjon til å prøve forskjellige instrumentar og sjangrar som toradar, gitar, trommar, banjo, munnspel og vokal. Inspirasjon og ferdigheitar har resultert i fleire utmerkelsar og prestasjonar å sjå attende på.
Steinar har ingen utdanning innan musikk, men er mykje nytta som ein «freelance-musikar» og prosjektarbeidar i bransjen. Han skal i neste år byrje på bacheloroppgåva si i utøvande musikk – folkemusikk på Høgskolen i Sør-Øst Norge, ved Rauland akademi.

Billetter

Besøkende betaler vanlig inngangsbillett til Smelthytta.

Voksen: 110,-/ Student/Honnør: 90,- / Barn opp til 16 år: gratis