Hopp til hovedinnhold

Livet i Rasmusgården

Bli med på en spennende tidsreise i Rasmusgården i Bergmannsgata. Vi blir med på en magisk reise bakover i tid, til begynnelsen av 1900-tallet. På den tida var det Rasmus og Oline Vintervoll som bodde i Rasmusgården med sine sju barn.

Slik er opplegget

De som deltar på tidsreisen, blir en del av familiens arbeidshverdag. Far er borte på arbeid for kobberverket, og barna må hjelpe mor og de som er igjen, med det daglige arbeidet på gården. Huset skal rengjøres, dyr skal stelles og fores, ved skal kløves og bråtes, brødsollen må prøvesmakes og klær skal vaskes. Barna får tildelt hvert sitt navn og hvert sitt enkle klesplagg, og de neste to timene vil de være en del av familien Vintervoll.

Slik er opplegget De som deltar på tidsreisen, blir en del av familiens arbeidshverdag. Far er borte på arbeid for kobberverket, og barna må hjelpe mor og de som er igjen, med det daglige arbeidet på gården. Huset skal rengjøres, dyr skal stelles og fores, ved skal kløves og bråtes, brødsollen må prøvesmakes og klær skal vaskes. Barna får tildelt hvert sitt navn og hvert sitt enkle klesplagg, og de neste to timene vil de være en del av familien Vintervoll.
Trinn/alder  Barnehage - 4-6 år
Maks antall  30 stykk  
Varighet  To timer
Tidspunkt (ønsket dato/ kl.slett/På forespørsel)  Juni
Fagområde  Verdensarv, gårdsdrift, byjordbruk, arbeid utført av barn, bergverkshistorie
Foto  Det vil bli fotografert underveis i tidsreisen. Dersom det er barn som ikke skal tas bilde av må dette varsles om til ansavrlig formidler

Ofte stilt spørsmål

Her får du en liste over ofte stilte spørsmål. Får du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss på rorosmuseet.post@mist.no eller 72 40 61 70.

Ofte stilt spørsmål Her får du en liste over ofte stilte spørsmål. Får du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt med oss på rorosmuseet.post@mist.no eller 72 40 61 70.
Kan vi spise matpakke på …museum?  Det vil bli servert noe mat underveis, men ellers må barna ha spist før de kommer til opplegget.
Hvordan finner jeg frem?  Rasmusgården ligger nederst i Bergmannsgata på Røros. Deltakerne vil bli møtt av ansvarlig formidler utafor porten til gården.
Hva er lærers rolle?  Delta aktivt i tidsreisen. Hjelpe til å holde barna i arbeid, samla og deltakende i opplegget.
Er det mulig å betale med faktura?  Skolene innafor Circumferensen kan delta gratis på opplegget. Andre kan ta kontakt med Rørosmuseet for avtaler knytta til pris. Dersom det skal betales gjøres dette via faktura.
  • Bildet viser et gult trehus med gresstak. Det er to etasjer, ei inngangsdør og en port. Man ser at bygget ligger i ei gate med bygg på begge sider.
    1/1
    Rasmusgaarden ligger i Bergmannsgata på Røros. Mahlum
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1