Hopp til hovedinnhold

Martnasforedrag: Norske utedoer

Rørosmuseet Smelthytta fredag 21. februar kl. 13.00

Sammen med Roar Vingelsgaard har Thor Gotaas skrevet historien om norske utedoer fra middelalderen fram til i dag. De to forfatterne har løftet fram denne allmenne, hverdagslige siden av historien, og satt den inn i en større sammenheng. For utedoens historie belyser både sosialhistorie, kulturhistorie, sosiologi, psykologi, kjønnsroller og framveksten av det moderne Norge.

Hvordan artet dotradisjonene seg i ulike deler av landet? Hva tørket man seg med før dopapirets tid? Hvorfor varierte størrelsen på dohullene? Dette er noen av spørsmålene vi får svar på når Thor Gotaas forteller mer om utedoens historie i Rørosmuseet Smelthytta, fredag 21. februar kl 13.00.

Billetter

Besøkende betaler ordinær inngangsbillett til Smelthytta.

Voksen: 120,- Student/Honnør: 100,- Barn under 16 år gratis

Thor Gotaas

Om Thor Gotaas

Thor Gotaas (f 1965) er folklorist og forfatter. For mange er han mest kjent som lidenskapelig skiinteressert forfatter og foredragsholder. Annen idrettshistorie utgjør også en stor del av hans forfatterskap. Generelt er Thor Gotaas opptatt av outsiderne i samfunnet, og han har også fordypet seg i historien til taterfolket og omstreifermiljøer. Sjansen er stor for at du har sett Thor på TV eller hørt ham på radio, alltid i kjent, energisk stil.

  • 1/1
    Gyldendal
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1