<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2835182200062456&ev=PageView&noscript=1" />

Omvisere og museumsverter

Rørosmuseet søker etter museumsverter og omvisere for sommersesong, samt gruppeomvisere på tilkallingsbasis. Vi er også på utkikk etter museumsvert i fast 30-40% stilling.

  • Guider 2016 (Foto/Photo)
    1/1

OBS! Vi tar kun mot søknader via HR-manager.

Verter for sommersesong

I arbeidet som vert igjennom sommersesongen kan vi tilby svært varierte arbeidsoppgaver, som:

  • omvisning av besøkende i Smelthytta, Olavsgruva, Røros sentrum og Røros kirke
  • være vertskap for de ulike besøksstedene og tilrettelegge for et best mulig opphold for våre besøkende
  • salg av varer i våre butikker
  • betjening av kafé

Vi ønsker oss søkere som har en interesse og et engasjement for formidling. Du trives i rollen som museumsvert, du liker å omgås folk og er serviceinnstilt. Søkere må beherske norsk og engelsk. Ytterligere språkkunnskaper er positivt, men ikke et krav. Helgearbeid må påregnes. Det er en fordel med førerkort.

Museumsvert i fast 30-40% stilling

Stillingen vil inngå i en fast turnus i tillegg til arbeid etter behov i forbindelse med høysesong og andre perioder med økt behov for bemanning. Omfanget vil tilsvare en 30-40% stilling. I tillegg til oppgaver og egenskaper som for sesongtilsatte (se over), vil det være et krav om førerkort i klasse B for ansettelse i fast stilling. Kvelds- og helgearbeid må påregnes.

Gruppeomvisere på tilkallingsbasis

Jobben for gruppeomvisere vil bestå i å holde omvisninger for grupper av besøkende i Smelthytta, Olavsgruva, Bergstaden, Røros kirke, Ratvolden, Oddentunet m.m. Arbeidsmengden vil variere med antall bestilte omvisninger, og kvelds- og helgearbeid må påregnes.

Felles for stillingene

Stillingene kan gjerne kombineres, men spesifiser gjerne i søknaden hvilken stilling du søker på.

Vi ønsker oss søkere med kunnskap om og interesse for historie. I tillegg må du like å omgås folk og være serviceinnstilt. Søkere må beherske norsk og engelsk, og gjerne flere fremmedspråk som tysk, spansk eller fransk. Søkere bør fylle 16 år første halvår 2022, og for søkere over 18 år er det en fordel med førerkort.

De som blir ansatt må gjennomføre kurs i lokal kultur- og naturhistorie og praktisk guiding som arrangeres i første halvdel av 2022. 

MiST ønsker at våre ansatte i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Stillingen lønnes i stillingskode 1078. 

Nærmere spørsmål om stillingen kan rettes til museumspedagog Sigrun Selboe på telefon 416 49 024 eller formidlingskonsulent Ole Kristian Korssjøen på telefon 902 30 960.


Elektroniske søknader mottas via HR-manager.
Malmplassen, Røroskirka, Smelthytta panorama

Om Rørosmuseet

Røros har en mer enn 300 år lang bergverkshistorie, og bergverkssamfunnets bruk av naturressurser har satt sitt preg på landskapet i regionen. Røros Bergstad ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 1980. I 2010 ble verdensarvområdet utvidet til å omfatte et langt større kulturlandskap.

Rørosmuseet har som formål å arbeide for natur- og kulturhistorien og museumsaktivitetene i Røros-distriktet. Museet søker etter sammenhenger mellom industri, mennesket og natur og er tillagt et særlig ansvar for kunnskapsproduksjon og informasjon om bergverkshistorie, bygningsvern, samisk historie, naturhistorie og verdensarven. Museet har årlig ca. 70.000 besøkende.

Rørosmuseet er en del av Museene i Sør-Trøndelag (MiST) og er verdensarvsenter for verdensarven Røros bergstad og Circumferensen.