<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2835182200062456&ev=PageView&noscript=1" />

Postkort fra verdensarven: Italia, Jordan og Georgia

Med Inger Klæboe og Bjørn Salvesen.
Tid: Tirs 29. nov kl 1930
Sted: Rørosmuseet Smelthytta

Bli kjent med verdensarv rundt omkring i verden!

  • Bjørn Salvesen (Foto/Photo)
    Inger Klæboe/Bjørn Salvesen

Bli kjent med verdensarv rundt omkring i verden!

Arrangementsserien "Postkort fra verdensarven" presenterer verdensarv som finnes andre steder i verden. Tirsdag 29. november kommer Inger Klæboe og Bjørn Salvesen til Smelthytta for å fortelle og vise bilder fra noen av verdensarvene de har besøkt.

Klæboe og Salvesen vil ta oss med på en reise gjennom flere verdensarvsteder. Deres første postkort er fra Italia, i byen Matera. Her vil vi lære mer om italiensk kultur og arkitektur som strekker seg langt tilbake i tid. Videre tar de oss med over Kaukasusfjellene inn til Øvre Svaneti i Georgia. Her blir vi kjent med de svanske tårnhusene. Turen fortsetter med en ørkenvandring ut til oldtidsbyen Petra og ørkenlandskapet i Wadi Rum, Jordan, før kvelden avsluttes med ti unesco-steder i nordvest Spania for å poengtere hva unesco-kartet kan gi av fantastiske opplevelser i løpet av en 14-dagers ferietur.

"Postkort fra verdensarven": Verdensarvkonvensjonen definerer verdensarven som hele menneskehetens arv. Derfor vil vi presentere andre utvalgte verdensarvsteder internasjonalt, gjennom en foredragsserie vi har valgt å kalle "Postkort fra verdensarven". I denne serien invitere vi flere personer til å ta oss med på en reise til flere av UNESCOS verdensarvsteder.

Arrangementet er en del av jubileumsfeiringen av 50 år med verdensarvkonvensjonen.
Velkommen til en spennende kveld med presentasjon av en historie som er tett til vår, men mulig glemt av de fleste av oss.

Arrangementet er gratis.