<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2835182200062456&ev=PageView&noscript=1" />

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon om Olavsgruva og våre omvisninger.

Før besøket

I gruva er det fuktig luft og rundt 5 grader hele året. Ta på varme klær og godt fottøy!

Alle får utdelt hjelmer før omvisningen, dette for å beskytte hodet om man stanger i «hengen» (det vil si taket i gruva). De fleste gruverommene vi besøker er mer enn store nok til å gå oppreist uten å bøye seg.

Det går fint å ta med barn på omvisning i Olavsgruva. Bæremeis kan være utrygt fordi barnets hode vil stikke høyere opp enn ditt eget.

Gruva er autentisk, i den forstand at den framstår omtrent slik den var da drifta opphørte i 1972. Det er flere trapper, noe som gjør at gruva dessverre ikke er tilgjengelig for rullestolbrukere, eller med barnevogn.

Omvisninga varer normalt i litt over en time.​

Bestill plass på forhånd

For å sørge for godt smittevern vil det blant annet bli omvisning i mindre grupper, og det er derfor nødvendig å melde seg på på forhånd. Du kan bestille billetter på nett fram til dagen før omvisning her:

https://booking.roros.no/no/se-og-gjore

eller ringe oss på telefon (+47) 482 91 055 (Bookingtelefonen er betjent 9-18 på hverdager/10-18 på helg)

Hvordan komme hit

Olavsgruva ligger ca. 13 km nordøst for Røros sentrum. Kjør riksvei 31 mot Funäsdalen, ca. 6 km, ta til venstre, og følg skilting fram til Olavsgruva. Det er dessverre ingen offentlig transport til Olavsgruva, så du trenger egen bil for å komme hit. Ett alternativ er å bestille drosje hos Røros Taxi. Ellers er det fint turterreng om sommeren og oppkjørte skiløyper fra Røros sentrum om vinteren dersom man vil gjøre en tur ut av det.

Også på Olavsgruva

Åpningstider øvrige besøkssteder