<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2835182200062456&ev=PageView&noscript=1" />

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon om Olavsgruva og våre omvisninger.

Før besøket

I gruva er det fuktig luft og rundt 5 grader hele året. Ta på varme klær og godt fottøy!

Alle får utdelt hjelmer før omvisningen, dette for å beskytte hodet om man stanger i «hengen» (det vil si taket i gruva). De fleste gruverommene vi besøker er mer enn store nok til å gå oppreist uten å bøye seg.

Det går fint å ta med barn på omvisning i Olavsgruva. Bæremeis kan være utrygt fordi barnets hode vil stikke høyere opp enn ditt eget.

Gruva er autentisk, i den forstand at den framstår omtrent slik den var da drifta opphørte i 1972. Det er flere trapper, noe som gjør at gruva dessverre ikke er tilgjengelig for rullestolbrukere, eller med barnevogn.

Omvisninga varer normalt i litt over en time.​

Bestill plass på forhånd

For å sørge for godt smittevern vil det blant annet bli omvisning i mindre grupper, og det er derfor nødvendig å melde seg på på forhånd. Du kan bestille billetter på nett fram til dagen før omvisning her:

https://booking.roros.no/no/se-og-gjore

eller ringe oss på telefon (+47) 482 91 055 (Bookingtelefonen er betjent 9-18 på hverdager/10-18 på helg)

Hvordan komme hit

Olavsgruva ligger ca. 13 km nordøst for Røros sentrum. Kjør riksvei 31 mot Funäsdalen, ca. 6 km, ta til venstre, og følg skilting fram til Olavsgruva. Det er dessverre ingen offentlig transport til Olavsgruva, så du trenger egen bil for å komme hit. Ett alternativ er å bestille drosje hos Røros Taxi. Ellers er det fint turterreng om sommeren og oppkjørte skiløyper fra Røros sentrum om vinteren dersom man vil gjøre en tur ut av det.