Hopp til hovedinnhold

Utstilling: Røros 1718

  • Svein Eggan

I 2018 er det 300 år siden de svenske karolinernes felttog i Trøndelag, et jubileum som markeres over store deler av landet, både i Norge og Sverige. Svenskene gjorde også sitt inntog i bergstaden Røros, på jakt etter mat, husly og verdifullt kobber. Karolinerne tok styringa over bergstaden i to uker.

Teaterstykket Elden som blir vist på Røros hver sommer, har sitt utspring i denne historiske hendelsen, og det er videre dramatisert rundt militærlivet og livet i bergstaden. Fotografen Svein Eggan og kunstneren Stian Tranung har fotografert, filmet og tegnet motiver fra teaterstykket som har fredsbudskapet som bærende element. I anledning 300-årsjubileet ønsker de to å stille ut tegninger, fotografier og video fra stykket. De har invitert MiST Rørosmuseet til et samarbeid, der museet skal bidra med å beskrive historiske sider av rørossamfunnet i 1718. På denne måten blir teater, fotografi, tegning og historisk materiale knyttet sammen på en spennende og lærerik måte.

Rørosmuseet Smelthytta 9. juni - 2. september 2018

Utstillingsåpning

Rørosmuseet inviterer til åpning  av utstillinga Røros 1718

Lørdag 9. juni kl 12 i Smelthytta

Under åpninga byr vi på historikk, musikalske innslag fra Elden og møte med fotograf Svein Eggan og illustratør Stian Tranung.

Velkommen!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1