Smelthytta i påsken

I Smelthytta er det åpent hver dag fra 10 - 15, også i påskeferien. Her er det mye å oppleve for hele familien!

Pumpestokk Utsnitt

Utstillinger

I utstillingen Kobberverket kan du oppleve hvordan driften av gruver og smeltehytter foregikk. Historien er gjort levende gjennom beveglige modeller som er fascinerende både for barn og voksne.

Utstillinga Ti finpussa inneholder en rekke flotte klesplagg og drakter som viser hvordan rørosingen gikk kledd i den tida da menn var menn og kvinner noe ganske annet...

Håkon Gullvåg - Hellig Jord. Håkon Gullvåg malte disse bildene i sjokk og raseri under og etter den israelske invasjonen av Gaza i 2009, og er en utstilling du ikke vil forlate uberørt.

Vaskarryss og bersa en utstilling om arbeidslivet til vaskarryssen laget av skulptør Per Sverre Dahl.

Vi tilbyr omvisning i de faste utstillingene i Smelthytta hver torsdag og lørdag klokka 13, og vil du utforske museet på egenhånd så tilbyr vi audioguide på norsk, engelsk, tysk og fransk inkludert i billettprisen!

Påskeegg

Aktiviteter for barn

Barna kan utforske museet på skattejakt. Løser du rebusen, så venter en liten "skatt" i premie...

I kafeen i Smelthytta inviterer vi til påskeverksted. Her kan du bruke kreativiteten og male påskeegg. Utstyret har vi, det er bare å møte opp!

Yatzy

Påskehygge for hele familien

Delta på vår lille quiz, og bli med i trekningen om en flott premie!

I kafeen finner du kortstokker og yatzy-blokker. Så ta deg en kopp kaffe, stress ned og ha en hyggelig stund i Smelthytta!

Påskevarer

Museumsbutikken

I museumsbutikken vår finner du fine gaver og suvenirer, fristende godterier og de fineste påskeeggene med godis fra tante Pose.

Velkommen!