Hopp til hovedinnhold

Sommerkveld ved Doktortjønna

Velkommen til plattdans for hele familien på Doktortjønna fredag 9. august kl. 18.00.

  • Gruppen Dalakopa oppstilt gående på et gammelt setertun. 9 musikere som alle har med instrumentene sine. Grønt gress, blå himmel og grønne trær.
    1/1

Dalakopa og Småviltlaget spiller opp til dans, så her blir det mange muligheter til å øve på polsen gjennom kvelden!

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Konsertene vil foregå utendørs.

Rørosmuseet har åpen kafé med varme og kalde drikker, vafler, kaker og is.

Dalakopa

Dalakopa har holdt det gående med konserter og dansespill helt siden 1985. Med fire land representert i besetningen, har gruppa utviklet sitt helt eget uttrykk med repertoar fra området rundt Røros, Østerdalen og Sverige, samt en god del av medlemmenes egne komposisjoner. De har vunnet Nordisk mesterskap, Titanofestivalen og Spellemannprisen på sin vei, og turnért land og strand i inn- og utland.

Småviltlaget

Småviltlaget er en av de mest populære gammeldansgruppene vi har her til lands, med et energisk engasjement som smitter over på både dansere og publikum. Spelemennene fra Røros og Hessdalen, er kjent for et drivende godt samspill med bølgende dynamikk og sug i rytmen. De leverer godt i de fleste takter, men pols-entusiaster har kanskje ekstra mye å glede seg til!

Gruppa har vunnet Landsfestivalen flere ganger, kan skilte med Kongepokal, og for plata Pols fikk de Folkelarmprisen i 2007.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1