Hopp til hovedinnhold

Strangers in town

Rørosmuseet Smelthytta 7. juni - 15. september 2019

Røros kunstlag presenterer årets sommerutstilling med fotografier av Vegar Moen. Tema for utstillingen er ungdom og kulturarv, og bildene viser Johannes Hofstad 11 år, fotografert på Røros ikledd drakter han har laget selv.

Utstillingen er en del av prosjektet NåDa, finansiert av Norske Kunstforeninger. Målet er å fremme unges interesse for kulturarven gjennom samtidskunst, og skape engasjement og samhandling på tvers av generasjoner og aktører. Røros kunstlag er en av 10 kunstforeninger i Norge som er valgt ut til prosjektet NåDa. Lokalt setter prosjektet fokus på en revitalisering av livet i Bergmannsgata. Kunstner Vegar Moen ble engasjert til prosjektet, og har samarbeidet med elever på Kulturskolen og Røros videregående skole. I løpet av året har han gjennomført flere prosjekter.

Vegar Moen (født 1967) er en anerkjent kunstner og fotograf. Han er opprinnelig fra Røros, men bor utenfor Malmø i Sverige. Hans verker er innkjøpt av bla Museet for samtidskunst, Trondheim Kunstmuseum, Bergen kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Statens Konstråd, Stockholm. Vegar har utført mange oppdrag med kunst i offentlige rom, bla for Nasjonalbiblioteket, St. Olavs hospital, Statoil, Telenor og Universitetet i Tromsø. I tillegg har han hatt separat- og kollektivutstillinger i inn- og utland.

  • 1/1
    Vegar Moen, Kurantgården/Johannes Hofstad, fotografi 90x126 cm, 2018
  • 1/1
  • 1/1