Hopp til hovedinnhold

Vandring Storwartz

Storwartzfeltet var et av Røros Kobberverks viktigste gruveområder. Her var det sammenhengende gruvedrift fra 1645 til 1972. Bli med på en vandring og lær mer området.

  • 1/1

Vandringen er 16. juli kl. 11.00.

Oppmøte ved Storwartz Leirskole, hvor det også er parkering.

Billetter

Voksen kr. 100,-/ Medl. RMH kr. 50,-/ Barn opp til 16 år gratis.

Billetter kan kjøpes på nett eller ved å ringe 72 40 61 70.

Om Storwartz

Storwartzfeltet dekker et areal på ca. 4,5 kvadratmeter, med 9 hovedgruver: Gamle Storwartz gruve, Nye Storwartz, Hestekletten, Myrgruva, Christianus Qvintus, Nyberget, Olavsgruva, Nye Solskinnet og Gamle Solskinnet. Gamle Storwartz gruve regnes som funngruva til Røros Kobberverk, og det er denne gruva som er sentrum i Cirkumferensen, området der Røros Kobberverk fikk sine rettigheter av Christian IV.

I terrenget ligger et mangfold av kulturminner som vitner om bergverksdrifta. Her finner man gruveinnganger, bergvelter, taubaner, sjaktåpninger, mannskapsbrakker, funksjonærboliger, dammer, hjulgraver og vassrenner.
Bli med på en times vandring gjennom bergverkshistorien ved Storwartzfeltet. Omvisningen gir kunnskap om de synlige kulturminnene på Storwarzfeltet og om gruvedriftens endringer og moderniseringer i årene fra 1645 til 1972.