<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2835182200062456&ev=PageView&noscript=1" />

Vi fornyer oss

Rørosmuseet skal bruke tiden fram mot sommeren til nødvendige rehabiliteringsarbeider. Vi holder museet åpent for publikum, og kan tilby ikke mindre enn tre midlertidige utstillinger i tillegg til de faste utstillingene i museet.

  • Smelthytta - rehabiliteirng (Foto/Photo)
    1/1
    Vi fornyer oss på Smelthytta fram mot sommeren. Rørosmuseet ESH

Som følge av byggearbeidene kan noe av våre publikumstjenester bli redusert da kontorlokalene blir ombygget og mange av oss blir på hjemmekontor. Utstillingsarealene blir holdt åpent som vanlig fram mot sommeren. På nettsidene til museet vil det være oppdatert informasjon om endrede publikumstilbud. Vi beklager at byggearbeidene tidvis vil medføre litt støy og et noe redusert tilbud, men ønsker alle velkommen til gode museumsopplevelser likevel!

DSC4965.JPG. Foto/Photo

Skiboksen

Skiboksen

Skiboksen er en utstilling på skitur! Det er den trønderske skihistorien "på boks", og gir et innblikk i ski som framkomstmiddel, sportsgren, friluftsliv og barnekultur. Utstillingen står ute på Malmplassen.

Rørosmuseet Smelthytta  12. feb. – 11. april 2021 kl. 10.00 – 15.00
Altademningen. Foto/Photo

Kampen om Alta

Kampen om Alta

«Kraft til folket» eller «La elva leve»? 6. februar åpner vandreutstillingen «Kampen om Alta» på Smelthytta.

Rørosmuseet Smelthytta  6. feb. – 9. mai 2021
Olavsgruva fargespill. Foto/Photo

Omvisning i Olavsgruva

Omvisning i Olavsgruva

Bli med på en vandring under bakken gjennom 300 år med gruvehistorie! Det er begrenset antall plasser, så klikk deg inn her for å se hvordan du melder deg på.

Rørosmuseet Olavsgruva  1. jan. – 1. mai 2021 kl. 15.00 Torsdag og lørdag
Modellustilling Utsnitt. Foto/Photo

Åpningstider Smelthytta

Åpningstider Smelthytta

I Smelthytta kan du se utstillinger knyttet til bergverkshistorien og Verdensarven Røros bergstad og Circumferensen. For tiden kan du også se de midlertidige utstillingene Verdensarv i endring og Samiske hus.

Rørosmuseet Smelthytta  11. sep. 2020 – 31. mai 2021 kl. 10.00 – 15.00 Alle dager
Omvisning Per-Amundsagården. Foto/Photo

Bergstadvandring

Bergstadvandring

En guidet vandring i bergstaden gir deg en fin introduksjon til røroshistorien. Klikk deg inn her og hvordan du melder deg på!

1. jan. – 31. mai 2021 kl. 11.00 Torsdag og lørdag
Sammenstilt_Sextus.jpg. Foto/Photo

Verdensarv i endring

Verdensarv i endring

Utstilling: Se hvordan landskap og bygningsmiljø i verdensarvområdet har endret seg - historiske fotografier tatt på nytt av fotografen Oskar Puschmann.

Rørosmuseet Smelthytta  17. okt. 2020 – 31. mai 2021