Hopp til hovedinnhold

Å leve i verdensarven - åpen dag hos Sømåen søndre

Velkommen til åpen dag hos Karin Danielsson og Henning Søndmør på Sømåen Søndre. Vi blir bedre kjent med gården og hvordan det har blitt jobbet med istandsettingen. Det blir kaffe og biteti, arranmgementet er gratis.

  • Bildet er et oppslag i to farger, blå og grønn. Der står det "Å leve i verdensarven - åpen dag hos Sømåen søndre".
    1/1
    Velkommen til åpen dag hos Karin Danielsson og Henning Søndmør på Sømåen Søndre! Rørosmuseet

Søndre Sømåen har opprinnelig 15 bygninger fra 1700- og 1800-tallet, og er et tidstypisk eksempel på gårdsanlegg fra Femundstraktene. Gården er også kjent fra Jacob B. Bulls roman om «Viddens herrer». 

Sømåen Søndre var i fullt forfall da ekteparet Søndmør tok over for en del år siden. I dag er gården istandsatt og omringet av et vakkert kulturlandskap. Henning står også bak Sømåen Tradisjonshandverk, som jobber med restaurering av tømmerbygninger, lafting og generelt tømrer-/snekkerarbeid.

Verdensarvkoordinator Odd Sletten vil være til stede for å fortelle om sitt arbeid med verdensarv i Circumferenskommunene.

Servering av kaffe, saft og biteti. Arrangementet er gratis.

Å leve i verdensarven

Arrangementet er en del av arrangementsserien "Å leve i verdensarven".

Verdensarvkonvensjonen fyller 50 år i 2022 og i den forbindelse ønsker Rørosmuseet - verdensarvsentret for Røros bergstad og Circumferensen å markere jubileet med ulike arrangementer rundt om i verdensarven. En av arrangementsseriene vi kommer til å gjennomføre i løpet av 2022/ 2023 er "Å leve i verdensarven". Vi skal besøke en familie i hver av verdensarvkommunene, og vi begynner på Røros.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1